TUMBO KYRKA interiör I Foto: Ewerth Franzén
TUMBO KYRKAs inventarier
Kyrkan har två altarskåp. Ett större altarskåp köptes av Torshälla stad 1780. Det står numera i tornkammaren. Altarskåpet dateras till tiden 1575-1500. Något äldre är kyrkans eget altarskåp som står på högaltaret. Det torde vara gjort under första hälften av 1400-talet. Mittfiguren är Gud Fader som symboliserar Treenigheten. Han är omgiven av Jungfru Maria och ett kvinnligt helgon med krona. De yttersta figurerna i flyglarna är S:ta Brigitta och S:t Stefanus.
Predikstolen är av en typ som tillhör första hälften av 1600-talet. År 1963 fick Tumbo kyrkas predikstol sina nuvarande färger och målade bilder.
Dopfunten är en av typ som är vanlig i Mälardalen. Den har en repstav runt foten och cuppan är slät, dvs. saknar ornamentik. Dopfunten är märkvärdig, eftersom foten är fyrkantig i stället för rund. Sannolikt är den samtida med kyrkan (1150-1176).
Klockorna fanns förr i en klockstapel som stod i kyrkogårdens nordvästra hörn. Enligt räkenskaperna byggdes den 1662. Klockorna flyttades upp i tornet när detta byggdes om på 1740-talet.