FRÖSÖ KYRKA Klockstapeln Foto: Ewerth Franzén
Nuvarande klockstapel vid FRÖSÖ KYRKA byggdes 1754 av Pehr Olofsson från Dillne by i Ovikens socken. Klockstapeln består underst av en bod, ovanpå boden står tolv stolpar klädda med takspån som i sin tur bär upp ett åttakantigt tak som är klätt med spån. Ovanpå taket en lökformad kupol med spira som också är klädd med spån.
Storklockan, den så kallade Birgittaklockan. Enligt ett klockgjutarmärke på klockan är den gjuten i Stockholm någon gång på 1300-talet. Den Heliga Birgitta ska enligt en gammal tradition ha passerat Frösön på sin pilgrimsfärd till Trondheim. Lillklockan dateras till 1700-talet och göts om 1749.
Under 1200-talet byggdes nuvarande kyrkobyggnad och de båda kyrkorna användes parallellt till slutet på 1300-talet. Frösö medeltidskyrka hade långhus med rakt avslutat smalare kor och ett ansenligt torn. Den medeltida kyrkan byggdes om på 1700-talet. Tornet raserades delvis och nederdelen utgör idag kyrkans vapenhus. Fönster och dörrar förstorades, flyttades och nya upptogs. 1898 utbröt en svår brand när man försökte löda fast en åskledare vid kyrkans tak. Nästan bara murarna återstod, men man lyckades rädda alla inventarier. Kyrkan återuppfördes delvis till sitt forna utseende. Vid renoveringen 1929–1930 knöt man ännu fastare an på ett återgående till 1700-talets stil, en medeltida kyrka danad av 1700-talets renoveringar. I början på 70-talet gjorde man en mindre tillbyggnad mellan sakristia, kor och långhus. En mindre tillbyggnad vid vapenhusets nordsida blev klar 1984.
Kyrkan tillhör Svenska kyrkan.